adscode
adscode
adscode

Türkiye'de Motosiklet Sayısı ve Dağılımı

TÜİK verilerine göre Türkiye'de trafiğe kayıtlı motosiklet sayısı ve dağılımı incelendi. İstanbul'da en fazla motosiklet bulunurken, Ardahan ise en az motosiklete sahip il olarak belirlendi.

Türkiye'de Motosiklet Sayısı ve Dağılımı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'de trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtlarının dağılımı incelendi. Geçen ay itibarıyla toplam 29 milyon 987 bin 701 araç bulunurken, bu araçların içinde motosikletlerin önemli bir yere sahip olduğu görüldü. En fazla motosiklet İstanbul'da kayıtlı bulunurken, Ardahan ise en az motosiklete sahip il olarak belirlendi. İstanbul'da 714 bin 52 motosiklet bulunurken, Ardahan'da sadece 832 motosikletin kayıtlı olduğu belirlendi. Kilis, Manisa, Muğla ve Iğdır gibi iller ise otomobil sayısını geçen motosiklet sayılarıyla dikkat çekti. Kilis'te 12 bin 846 otomobile karşılık 35 bin 801 motosiklet bulunurken, Muğla'da kişi başına düşen motosiklet sayısı en yüksek olan il oldu.

TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde motosikletlerin yaygın bir şekilde kullanıldığı ve özellikle turistik bölgelerde motosiklet kullanımının arttığı görüldü. Bu veriler, Türkiye'nin motosiklet kullanımı açısından dikkate değer bir ülke olduğunu gösteriyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder