adscode
adscode
adscode

Türkiye'de Son Deprem: Malatya'da 4.4 Şiddetinde Deprem Meydana Geldi

Türkiye'de yaşanan son deprem, Malatya'da meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.4 şiddetindeki depremin detayları burada.

Türkiye'de Son Deprem: Malatya'da 4.4 Şiddetinde Deprem Meydana Geldi

Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu neredeyse herkes biliyor. Son olarak 1 Ağustos 2024 tarihinde Malatya'da 4. 4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 10. 83 km olarak belirlendi.

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, deprem hakkında daha fazla detayı öğrenmek isteyenler ilgili kurumların resmi internet sitelerini ziyaret edebilirler. Deprem, yer kabuğunda ani enerji patlaması sonucu meydana gelen sismik dalgalanmalar ile yeryüzünü sarsması olarak tanımlanır. Genellikle eğim atımlı ve doğrultu atımlı fay hatlarındaki kırıklar sonucu meydana gelir. Artçı depremler ise ana depremden sonra meydana gelen sarsıntılardır. Bu depremler genellikle ana depremden daha küçük şiddette olur ve ana depremin hissedildiği merkezde gerçekleşir.

Son depremler ve depremle ilgili güncel bilgilere ulaşmak için AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin resmi internet siteleri veya sosyal medya hesapları takip edilebilir.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin