adscode
adscode
adscode

Türkiye'den Hamsi İhracatı Yükselişte

DKİB verilerine göre Türkiye'nin hamsi ihracatı yılın ilk yarısında arttı. İşlenmiş hamsi ürünleri de yurt dışında ilgi görüyor.

Türkiye'den Hamsi İhracatı Yükselişte

Türkiye'nin su ürünleri sektöründe adından söz ettiren hamsi, yılın ilk yarısında 20 ülkeye ihraç edildi.

DKİB verilerine göre, Ocak-Haziran döneminde 7 milyon 164 bin dolarlık hamsi ihracatı gerçekleşti. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artış gösterdi. Miktar olarak ise 2023'ün ilk yarısında 1505 ton hamsi ihraç edilirken, bu yılın aynı döneminde bu miktar yüzde 59 artarak 949 tona ulaştı. Hamsiye en çok talep Fransa, Belçika ve ABD'den geldi. Fransa'ya 2 milyon 417 bin dolar, Belçika'ya 1 milyon 937 bin dolar ve ABD'ye 779 bin dolarlık hamsi ihraç edildi. Ayrıca Hollanda, Yunanistan ve Dubai'ye de hamsi satışı gerçekleştirildi.

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, hamsi avcılığının sürdürülebilirliği için bilinçli avlanmanın önemine dikkat çekerek, hamsi boyutlarının belirli bir ölçü altında olması durumunda avcılığın yasaklanması gerektiğini belirtti. Kalyoncu ayrıca işlenmiş hamsi ürünlerinin de yurt dışında ilgi gördüğünü ve ihracat potansiyeli oluşturduğunu vurguladı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder