adscode
adscode
adscode

Türkiye'den Kar Yağan Çayın İhracatı Artıyor

Türkiye'den kar yağan tek çay olan çayın ihracatı, DKİB verilerine göre artmaya devam ediyor.

Türkiye'den Kar Yağan Çayın İhracatı Artıyor

Türkiye'nin kar yağan tek çayına sahip olması, ülkenin çay ihracatını özel kılıyor. DKİB verilerine göre, ocak-haziran döneminde Türkiye'den 2 bin 898 ton çay ihraç edilerek 13 milyon 914 bin 532 dolar gelir elde edildi. En fazla çay ihraç edilen ülkeler arasında Belçika, Birleşik Krallık ve ABD yer alıyor.

Geçen yılın aksine, bu dönem Birleşik Arap Emirlikleri, Moritanya, Tunus, Mısır, Güney Sudan, Küba, Burundi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Namibya, Sao Tome ve Principe, Venezuela, Ekvator Ginesi, Çekya, Burkina Faso, Cibuti, Kamboçya ve Slovenya'ya da çay ihracatı gerçekleştirildi. Türkiye'den yapılan çay ihracatının yüzde 49'u Rize'den gerçekleştirildi. Rize, yılın ilk yarısında 24 ülkeye 1870 ton çay ihraç ederek 6 milyon 850 bin 514 dolar kazanç sağladı. En fazla çay ihraç edilen ülkeler arasında Belçika, ABD ve KKTC bulunuyor.

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, çay ihracatının artış trendinin devam ettiğini belirterek, tarımda verim ve kalitenin artırılmasının önemine vurgu yaptı. Kalyoncu, çay ihracatının daha da artması için AR-GE ve inovasyona önem verilmesi gerektiğini ifade etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder