adscode
adscode
adscode

Türkiye'den Nijer'e Üst Düzey Ziyaret

Türkiye'nin Nijer'e yapacağı üst düzey ziyaret hakkında detaylar

Türkiye'den Nijer'e Üst Düzey Ziyaret

Başbakan ve Ekonomi ve Finans Bakanı Ali Mahamane Lamine Zeine, Türkiye'yi ziyareti sonrası, Türkiye'den üst düzey bir heyet uranyum zengini ülkeyi ziyaret edecek. Aralarına Bakanların ve savunma sanayisi yetkililerinin de yer aldığı Türk heyet, bugün Niamey'de temaslarda bulunacak. Nijer'de askeri darbenin üzerinden neredeyse 1 yıl geçerken ülkede değişen siyasi ve diplomatik dengeler yeni aktörlere hareket alanı açtı.

General Abdurrahmane Tchiani önderliğinde 26 Temmuz 2023'te başa gelen askeri yönetim, Batılı müttefikleriyle neredeyse tüm bağlarını koparırken, yeni ittifaklar ve ilişkilerle ülkenin siyasi ve ekonomik gelişiminin önünü açmaya çalışıyor. Türkiye'nin Nijer'e yapacağı üst düzey ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleşmesine ve işbirliğinin artmasına olanak sağlayacak. Heyetin ziyareti, Nijer'in uluslararası alanda daha fazla tanınmasına ve ekonomik ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacak.

Heyette bulunan Bakanlar ve yetkililer, Nijerli yetkililerle bir araya gelerek işbirliği alanlarını genişletmeyi ve ortak projeler geliştirmeyi amaçlıyor. Bu ziyaret, Türkiye ile Nijer arasındaki karşılıklı güvenin ve işbirliğinin önemini bir kez daha vurgulayacak.

Türkiye'nin Nijer'e yapacağı bu üst düzey ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenerek gelecekteki işbirliği olanaklarını artırması açısından önem taşıyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder