adscode
adscode
adscode

Türkiye Dışişleri Bakanı Mısır'da Refah Sınır Kapısı'nda İncelemelerde Bulundu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır ziyareti kapsamında Refah Sınır Kapısı'nda yapılan insani yardım çalışmalarını inceledi ve Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mısır'da Refah Sınır Kapısı'nda İncelemelerde Bulundu

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati'nin daveti üzerine gittiği Mısır’da El Ariş Limanı’nı ziyaret ederek Refah Sınır Kapısı'na giderek insani yardım çalışmalarını inceledi.

Bakan Fidan, yaptığı açıklamada, Refah Sınır Kapısı'nın trafiğe kapatıldığını ve Gazze'ye günde sadece 25 kamyonun yardım malzemesi geçirebildiğini belirtti.

Fidan, insanlık trajedisi yaşandığını ve Gazze'de yaşanan soykırımın durdurulması gerektiğini vurgulayarak, uluslararası toplumu ve Batı devletlerini bu konuda harekete geçmeye çağırdı.

Türkiye'nin Gazze'ye en fazla insani yardım yapan ülke olduğunu ancak asıl amacın Gazze'deki soykırımı dünya kamuoyunun dikkatine getirmek olduğunu belirtti.

İsrail'in sınır kapısını kapatması ve insani yardım çalışmalarını engellemesi üzerine Fidan, bu durumun insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu ifade ederek İsrail'in zulmüne dünya sessiz kalmamalı ve yardımların Gazze'ye engelsiz bir şekilde ulaştırılması için çaba gösterilmeli dedi. Bakan Fidan, Türkiye'nin Filistin halkının yanında durmaya devam edeceğini ve ahlaki sorumluluğunu yerine getireceğini sözlerine ekledi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin