adscode
adscode
adscode

Türkiye Dışişleri Bakanlığı İsrail'in UNRWA'yı Terör Örgütü Olarak Tanımlama Çabalarına Tepki Gösterdi

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in UNRWA'yı terör örgütü olarak tanımlama çabalarına sert bir şekilde karşı çıktı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı İsrail'in UNRWA'yı Terör Örgütü Olarak Tanımlama Çabalarına Tepki Gösterdi

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nı (UNRWA) "terör örgütü" olarak tanımlama çabalarına karşı sert bir şekilde tepki gösterdi.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail parlamentosunun UNRWA'yı terör örgütü olarak tanımlama çabalarının Filistin halkını ve kimliğini yok etmeye yönelik saldırıların bir parçası olduğu belirtildi. Açıklamada, UNRWA'nın milyonlarca Filistinli mülteciye hizmet verdiği ve Filistinlilerin kendi topraklarına dönüş hakkının simgesi olduğu vurgulandı.

İsrail'in UNRWA'yı itibarsızlaştırarak Filistinli mültecilerin haklarını ellerinden almak istediği ifade edilen açıklamada, Türkiye'nin UNRWA'ya güçlü desteğini sürdüreceği ve uluslararası toplumu ajansa destek vermeye davet ettiği belirtildi.

İsrail'de meclisten geçen 3 yasa tasarısının UNRWA'yı terör örgütü olarak ilan ettiği, çalışmalarını yasakladığı ve çalışanların dokunulmazlığını kaldırdığı hatırlatıldı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bu adımların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak tepkisini dile getirdi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin