adscode
adscode
adscode

Türkiye-Ermenistan Sınırında Özel Temsilciler Buluşuyor

Türkiye'nin Ermenistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan'ın Türkiye Özel Temsilcisi Ruben Rubinyan sınır görüşmeleri için buluşuyor.

Türkiye-Ermenistan Sınırında Özel Temsilciler Buluşuyor

Türkiye'nin Ermenistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan'ın Türkiye Özel Temsilcisi Ruben Rubinyan, sınır görüşmeleri için buluşacaklar. Görüşmeler Türkiye saati ile 22. 00'de başlayacak ve ilk bölümü Ermenistan tarafında gerçekleşecek. İkinci bölüm ise Türkiye tarafında Iğdır'da sınıra yakın bir bölgede devam edecek.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın geçen günlerde sınır altyapısı tamamlanan gümrük kapısını ziyaret etmesinin ardından, iki özel temsilci kararın uygulanabilmesi için yapılacak adımları ve bundan sonraki süreci ele alacaklar. Türkiye Ermenistan sınırı, 1993 yılında Azerbaycan’ın Kelbecer bölgesini işgal etmesi üzerine kapanmıştı.

İkinci Karabağ Savaşı sonrası başlayan görüşmeler sonucunda 2 Şubat 2022'de doğrudan uçuşlar başlamış, 1 Temmuz 2022'de ise sınırın üçüncü ülke vatandaşlarına açılması kararlaştırılmış ancak uygulanamamıştı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder