adscode
adscode
adscode

Türkiye ile Suudi Arabistan Savunma Sanayii İş Birliği Devam Ediyor

Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki savunma sanayii iş birliği güçleniyor. Son ziyaretlerde Baykar ve TUSAŞ'ın ürünleri incelendi.

Türkiye ile Suudi Arabistan Savunma Sanayii İş Birliği Devam Ediyor

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki savunma sanayii iş birliği, son dönemde artarak devam ediyor. Son ziyaretlerde, Suudi heyet Türkiye'yi ziyaret ederek BAYKAR ve TUSAŞ'ı ziyaret etti. TUSAŞ'ta KAAN savaş uçağı hakkında bilgi alan heyet, BAYKAR'da ise çeşitli ürünleri inceledi. Suudi Arabistan'ın savunma sanayii alanında önemli yatırımlar yaptığı biliniyor.

Son olarak, Suudi Arabistan'a 3 milyar doların üzerinde Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı ihracatı gerçekleştirilerek Türkiye'nin bu alandaki ihracat rekoru tazelendi. Görüşmeler kapsamında, Suudi Arabistan'ın ihtiyacı olan savunma sanayii teçhizatlarının tedariki ve olası teknoloji transferi alanları ele alınacak. Suudi Arabistan, 'Saudi Vision 2030' kapsamında savunma sanayii alanında önemli bir yetkinliğe ulaşmayı hedefliyor. BAYKAR gibi ana yüklenici şirketlerin açtığı ihracat kapıları, Roketsan ve ASELSAN için de kritik öneme sahip. Suudi Arabistan'a yapılan AKINCI TİHA ihracatı sayesinde Roketsan ile ASELSAN da çeşitli ürünleri ihraç edecek. Bu iş birliği ile Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki savunma sanayii alanındaki iş birliği daha da güçlenecek. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder