adscode
adscode
adscode

Türkiye, Instagram Erişim Engelini Kaldırıyor

Türkiye, Instagram'a getirilen erişim engelini kaldırmak için harekete geçiyor. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun Instagram yetkilileriyle yapacağı görüşmenin ardından olumlu sonuç alındı.

Türkiye, Instagram Erişim Engelini Kaldırıyor

Türkiye'de Instagram'a getirilen erişim engelinin kaldırılması için önemli adımlar atılıyor.

Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesi üzerine yapılan taziye paylaşımları nedeniyle Instagram'a erişim engellenmişti. Ancak Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun Instagram yetkilileriyle yapacağı görüşmeden olumlu sonuç çıktı. Görüşmede Türkiye'nin üç maddelik şartı Instagram yetkililerine sunuldu.

Bunlar; tüketici haklarına dikkat edilmesi, katalog suçlarda içeriklerin hızlıca kaldırılması ve terör örgütü PKK ile ilgili içeriklerin de hızlı bir şekilde kaldırılmasıydı. Instagram yetkililerine terör örgütü PKK konusunda daha proaktif olmaları konusunda da mesaj verildi. Instagram yetkilileri, Hamas lideri İsmail Haniye konusunda herhangi bir söz vermedi ancak Türkiye'nin şartlarını kabul etti. Instagram'ın erişime açılması için ise Kabine toplantısından sonra karar verilecek. Meta, Instagram'a erişim engeline ilişkin yaptığı açıklamada, hizmetlerini yeniden kullanıma sunmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Türkiye'nin Instagram'a getirilen erişim engelini kaldırmak için atılan adımlar, kullanıcıların platforma yeniden erişim sağlamalarını bekleniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder