adscode
adscode
adscode

Türkiye Kripto Varlık Düzenlemeleri Yürürlüğe Girdi

Türkiye'de kripto varlıklara yönelik düzenlemelerin yürürlüğe girmesi ile ilgili Avukat Büşra Altunay'ın değerlendirmeleri.

Türkiye Kripto Varlık Düzenlemeleri Yürürlüğe Girdi

Türkiye'de kripto varlıklara yönelik düzenlemeleri kapsayan "Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" önceki gün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanunun yürürlüğe girmesi ve bundan sonraki süreçle ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Avukat Büşra Altunay, bu kanunla ilgili 3 yıldır yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Altunay, yapılan çalışmalar sonucunda yasaklama ve engellemenin değil, teknolojiyi destekleyip kontrol altına almanın öneminin anlaşıldığını belirtti.

Kanun metninin, ekosistemin tamamıyla yapılan uzun görüşmeler sonucunda şekillendiğini ve Türkiye'nin kripto varlık alanında ileri düzey bir düzenlemeye sahip olduğunu ifade etti.

Kanunla birlikte kripto varlık hizmet sağlayıcılarına yönelik denetimlerin artacağını dile getiren Altunay, SPK'nın önemli bir rol üstlendiğini ve lisans süreçlerine ilişkin ayrıntıların ikincil düzenlemelerle belirleneceğini söyledi.

Ayrıca, yurt dışında yerleşik kripto varlık hizmet sağlayıcılarının Türkiye'deki faaliyetlerini sonlandırma veya Türkiye'de şirket kurma seçenekleri olduğunu belirtti.

Altunay, Türkiye'nin teknolojisi ve ekosistemiyle güçlü bir ülke olduğunu vurgulayarak, yeni düzenlemelerin Türkiye'yi güvenli bir liman haline getireceğini ve ekonominin bu alanda güçleneceğini ifade etti. Son olarak, TÜBİTAK'ın ve SPK'nın üstlendiği görevlerin önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin kripto varlık alanında öncü bir ülke olacağını söyledi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder