adscode
adscode
adscode

Türkiye-Lübnan Ticari İlişkileri Patlamadan Sonra Canlanıyor

Türkiye'nin Lübnan'a olan ihracatı patlama sonrası artıyor. DEİK Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanı, limanın onarımının ticari ilişkileri artıracağını belirtti.

Türkiye-Lübnan Ticari İlişkileri Patlamadan Sonra Canlanıyor

2020 yılında Beyrut Limanı'nda gerçekleşen patlamadan etkilenen Türkiye-Lübnan ticari ilişkileri onarım çalışmalarının devam etmesiyle artış bekleniyor.

DEİK Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanı Abdülkadir Akkuş, Lübnan hükümetinin limanı onarmaya devam etmesinin, ticari ilişkilerin büyümesine işaret ettiğini belirtti. Patlama sonrası Türkiye'nin Lübnan'a olan ihracatında düşüş yaşanmış olsa da 2021 yılında yeniden artış yaşandı. İki ülke arasındaki ticaret hacmi de artış gösterdi. Akkuş, limanın stratejik konumunun Türkiye için önemine vurgu yaparak, limanın onarılmasıyla ticaretin daha da büyüyeceğini belirtti.

Türkiye-Lübnan İş Konseyi olarak iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesini hedeflediklerini söyleyen Akkuş, bu doğrultuda etkinlikler düzenlediklerini ifade etti. Türkiye'nin Lübnan'a olan ihracatının artmasıyla birlikte ticari ilişkilerin daha da canlanması bekleniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder