adscode
adscode
adscode

Türkiye Nadir Toprak Elementleri Üretiminde Önemli Bir Rol Oynayacak Endüstriyel Tesis Devreye Alınıyor

Türkiye'nin nadir toprak elementleri alanındaki çalışmaları hakkında Bakan Kacır'dan açıklamalar

Türkiye Nadir Toprak Elementleri Üretiminde Önemli Bir Rol Oynayacak Endüstriyel Tesis Devreye Alınıyor

Türkiye'yi küresel nadir toprak elementleri tedarik zincirinde önemli bir oyuncu haline getirecek endüstriyel ölçekteki tesisin devreye alınmasında çalışmaların sürdüğünü dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, nadir toprak elementleri konusundaki önemli projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Kacır, Türkiye'yi elektrikli araçlar, batarya ve yenilenebilir enerji teknolojilerinde ham maddeden son ürüne kadar üretim zincirinin farklı halkalarında söz sahibi konuma taşıyacaklarını belirtti.

Avrupa Birliği destekleriyle hayata geçirilen 'Türkiye'nin Nadir Toprak Elementleri Araştırma ve Yenilik Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi' ile ülkede sürdürülebilir ve güvenilir bir nadir toprak elementi tedarik zinciri oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Bakan Kacır, Türkiye'nin teknoloji geliştirmede dünyanın en üst ligine taşındığını vurgulayarak, ülkede yapılan atılımların önemine dikkat çekti. Ayrıca, nadir toprak elementleri alanında ülkenin arz güvenliğini sağlamak adına yürütülen projeler hakkında da bilgi verdi.

Son olarak, Bakan Kacır ve katılımcılar, Munzur Üniversitesi Nadir Toprak Elementleri Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde incelemede bulundular ve tesisin önemine vurgu yaptılar. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder