adscode
adscode
adscode

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliğinde Şehit Diplomatı Anma Töreni

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği, ASALA saldırısında şehit olan diplomatı anma töreni düzenledi.

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliğinde Şehit Diplomatı Anma Töreni

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği, ASALA saldırısında şehit edilen İdari Ataşesi Aksoy'u 41. yılında anma töreni düzenledi. Törene, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal ve birçok diplomatik temsilci katıldı.

Aksoy'un evinin önünde teröristlerce katledilişinin hatırlatıldığı törende konuşan Uysal, şehitlerin hatırasının hala yaşatıldığını ve acılarının yüreklerde hissedildiğini belirtti.

Uysal, ASALA ve diğer Ermeni terör örgütlerinin gerçekleştirdiği saldırılarda toplamda 58 kişinin şehit olduğunu ve 77 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Ayrıca, Türkiye'nin Ermenistan ile normalleşme sürecini desteklediğini ve ortak tarih komisyonu kurulması önerisinin hala geçerli olduğunu vurguladı. İsrail'in Gazze'ye saldırılarına da dikkat çeken Uysal, insanlık değerlerinin hatırlanması ve saldırganlığa son verilmesi temennisinde bulundu. Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını geri aldığına dikkat çeken Uysal, bu zaferi içtenlikle selamladıklarını belirtti. Törenin sonunda, devletin tüm kademelerinde hizmet ederken hayatını kaybeden tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarak tören sona erdi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin