adscode
adscode
adscode

Türkiye'nin Çevreye Duyarlı Üretim Projeleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin açıklamalarıyla Türkiye'nin çevreye duyarlı üretim projelerine odaklandığı haber

Türkiye'nin Çevreye Duyarlı Üretim Projeleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Ticaret Borsası'nda düzenlenen Kocasinan Tarıma Dayalı OSB'ni basın lansmanına katıldı. Bakan Özhaseki, konuşmasında küresel ısınmanın önüne geçilmesi için karbon emisyonlarının azaltılması gerektiğini vurguladı.

Özhaseki, AB'nin 2026 yılından itibaren sınırda karbon düzenlemesi getireceğini belirterek Türk sanayicilerin bu konuda hazırlıklı olmaları gerektiğini ifade etti. Özellikle demir çelik, alüminyum ve hidrojen gibi sektörlerin bu düzenlemeden etkileneceğini söyledi.

Bakan Özhaseki, Türkiye'nin dünyanın en az kirleten ülkeleri arasında yer aldığını belirterek ülkenin çevreye duyarlı üretim projelerine odaklandığını söyledi.

Yeşil mutabakata uygun üretimlerin önemine değinen Özhaseki, Türkiye'nin sorumluluklarını yerine getirerek sürdürülebilir bir gelecek için çalıştığını belirtti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder