adscode
adscode
adscode

Türkiye'nin Deprem Sonrası Uluslararası Finansman Çalışmaları Devam Ediyor

Türkiye, deprem bölgesi için uluslararası finansman sağlama çalışmalarını sürdürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bölgenin yeniden imarı için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin Deprem Sonrası Uluslararası Finansman Çalışmaları Devam Ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AA muhabirine Türkiye'ye dış kaynak akışıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgenin yeniden imarı için uluslararası kuruluşlardan uygun koşullu dış finansman sağlanmasına ilişkin çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Şimşek, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankasından deprem bölgesinde gerçekleştirilen sağlık altyapı harcamaları için ek 250 milyon avro finansman sağlandığını belirtti.

Şimşek, söz konusu kaynağın deprem bölgesi için önemine dikkat çekerek, finansmanla depremden etkilenen yerleşim yerlerinde iyileştirme ve yeniden imar ihtiyacı ile sağlık sisteminin güçlendirilmesine katkı sağlanmasının amaçlandığını ifade etti.

Türkiye'nin deprem yaralarının sarılması için uluslararası kuruluşlardan önemli miktarda kaynak temininde bulunduğunu belirten Şimşek, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Dünya, Avrupa Yatırım, İslam Kalkınma ve Asya Altyapı Yatırım bankalarından dış finansman sağlandığını aktardı.

Şimşek, bugüne kadar deprem bölgesinde yaşanan acıları hafifletmek ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için 3,8 milyar dolarlık dış finansman sağlandığını söyleyerek, bu kaynakların Türkiye'nin potansiyeline olan güveni ve uluslararası normlara uygun politikaların bir göstergesi olduğunu vurguladı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder