adscode
adscode
adscode

Türkiye'nin Doğal Gaz İthalatı Nisanda Yüzde 39,8 Azaldı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun nisan ayına ilişkin doğal gaz sektörü raporuna göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39,8 azaldı.

Türkiye'nin Doğal Gaz İthalatı Nisanda Yüzde 39,8 Azaldı

Türkiye'de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun nisan ayına ilişkin yayımladığı "Doğal Gaz Piyasası Sektör Raporu"na göre, ülkenin doğal gaz ithalatı önemli ölçüde düştü. Toplam doğal gaz ithalatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39,8 azalarak yaklaşık 2 milyar 395 milyon 25 bin metreküpe geriledi. İthalatın büyük bir kısmı Azerbaycan, İran, Rusya ve Cezayir gibi ülkelerden yapıldı. Nisanda en fazla doğal gaz ithalatı, 1 milyar 77 bin metreküple Azerbaycan'dan gerçekleştirildi. Bu ülkeyi sırasıyla İran ve Rusya izledi. Cezayir'den ise LNG tesisleri aracılığıyla 362 milyon 93 bin metreküp doğal gaz ithal edildi. Türkiye'nin toplam doğal gaz tüketimi ise nisanda yıllık bazda yüzde 3,8 artarak 4 milyar 81 milyon 90 bin metreküpe ulaştı. Sanayi sektörünün doğal gaz tüketimi büyük oranda artarken, konutlardaki tüketim de yüzde 24,9 arttı.

Ülkenin doğal gaz stok miktarı ise nisanda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,1 düşüşle yaklaşık 3 milyar 856 milyon 39 bin metreküpe geriledi. Bu stokun büyük bir kısmı yer altı depolama tesislerinde bulunuyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder