adscode
adscode
adscode

Türkiye'nin Enerji Alanında Dev Adım: Yeni Doğalgaz Gemisi Yola Çıkıyor

Türkiye, enerji bağımsızlığı yolunda önemli bir adım atarak yeni bir doğalgaz gemisi alıyor. Geminin Türkiye'ye yolculuğu başlıyor.

Türkiye'nin Enerji Alanında Dev Adım: Yeni Doğalgaz Gemisi Yola Çıkıyor

Türkiye, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla başlattığı Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Mevcutta bulunan 4 sondaj ve 2 sismik araştırma gemisi ile denizlerde petrol ve doğal gaz arama çalışmalarını sürdüren Türkiye, filosunu bir yenisini daha ekleyerek genişletmeyi planlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ziyareti dönüşünde yaptığı açıklamada, Sakarya Gaz Sahası'ndaki gaz üretiminde kullanılacak yeni yüzer gaz işletme platformu gemisinin Türkiye'ye ulaşacağını müjdelemişti. Yaklaşık 2 ay içinde Türkiye'ye gelecek olan dev gemi, 5 milyon hane halkına yetecek kadar doğalgaz üretme kapasitesine sahip olacak. Türkiye'nin yeni doğalgaz gemisinin 27 Temmuz'da Singapur'dan hareket etmesi bekleniyor. Yolculuğunun 52 gün sürmesi planlanan gemi, Karadeniz gazını deniz üzerinde üreterek karaya ulaştıracak. Uzmanlar, yeni geminin Türkiye'yi uluslararası alanda önemli bir konuma taşıyacağını belirtiyorlar.

Türkiye'nin enerji filosunda yer alan diğer gemilerin isimleri Barbaros Hayreddin Paşa, MTA Oruç Reis, Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdulhamid Han iken, yeni geminin ismi henüz açıklanmadı ve merak konusu olmaya devam ediyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder