adscode
adscode
adscode

Türkiye'nin İkinci Yarıya İlişkin Beklentileri Değerlendirildi

İstanbul iş dünyasının ikinci yarıya ilişkin beklentileri ve yılın ilk 6 ayındaki gelişmeler değerlendirildi.

Türkiye'nin İkinci Yarıya İlişkin Beklentileri Değerlendirildi

İstanbul İş Dünyası Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yılın ilk 6 ayındaki gelişmeler ile İstanbul iş dünyasının ikinci yarıya ilişkin beklentilerini değerlendirdi.

Küresel anlamda süregelen risklere işaret eden Avdagiç, jeopolitik belirsizliklerin ekonomiyi etkilediğini ve dış konjonktürde şu anda Türkiye'nin yol haritasını çok belirgin şekilde etkileyecek büyük bir olay görmediklerini söyledi.

Avdagiç, doğrudan yabancı yatırımların önemine dikkati çekerek Çin'in elektrikli araç üreticisi BYD'nin 1 milyar dolarlık yatırımının önemini vurguladı.

Türkiye'de uzun zamandır otomotiv sektöründe yeni bir yatırım görülmediğini belirten Avdagiç, BYD'nin kuracağı otomobil fabrikasının kıvanç verici olduğunu ifade etti. Avdagiç, ayrıca Türkiye'nin sürdürülebilir ihracatı öncelikli konu olarak gündemde tutması gerektiğini belirtti.

Misafir para yerine kendi kazancını daha fazla ön planda tutmanın önemine değinen Avdagiç, enflasyonla mücadelenin tek boyutlu olmaması gerektiğini vurguladı.

İTO Başkanı, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde Çinli firmaların doğrudan yatırım yapma konusunda öne çıkabileceğini ve ihracatın sürdürülebilirliğine önem verilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul'a gelen turist sayısının iyi geçtiğini belirten Avdagiç, turizm sektörünün yılın ikinci yarısında da olumlu bir seyir izleyebileceğini öngördü.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder