adscode
adscode
adscode

Türkiye'nin Küresel Tedarik Zinciri Alanındaki Adımları

Türkiye, küresel tedarik zinciri alanında atacağı adımlarla sürdürülebilirlik sağlayacak. Yeşil ve dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda stratejiler belirlenecek.

Türkiye'nin Küresel Tedarik Zinciri Alanındaki Adımları

Türkiye, küresel tedarik zincirinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla adımlar atacak. Doğu Akdeniz bölgesinde kritik bir konumda bulunan Türkiye, Orta Doğu ve Orta Asya ülkelerine çıkış kapısı olacak ana liman projesini hayata geçirecek.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından hazırlanan "Türkiye UDY Stratejisi (2024-2028)" belgesiyle ülkenin uluslararası ticaret politikalarındaki uyum seviyesi artırılacak. Dijital pazarlarda rekabet ortamının iyileştirilmesi için mevzuat çalışmaları yapılacak. AB'nin dijital ekonomi düzenlemelerinin Türkiye ticaretine etkileri incelenecek ve uygun adımlar atılacak. Tercihli ticaret ağları güçlendirilerek yeni serbest ticaret anlaşmaları müzakere edilecek. Yeşil liman uygulamaları desteklenecek, enerji verimliliği artırılacak ve çevresel etkiler en aza indirilecek. Elektrikli veya alternatif yakıtlı araçların kullanımı teşvik edilecek, ulaşım modlarında sürdürülebilirlik ön planda olacak. Yerel firmaların küresel değer zincirlerine entegrasyonu artırılacak, KOBİ'lerin uluslararası pazarda daha etkin olmaları için destek sağlanacak. AR-GE ve ÜR-GE faaliyetleri teşvik edilerek, gümrük işlemlerinde dijital dönüşüm sağlanacak. Türkiye, küresel tedarik zincirindeki konumunu güçlendirerek sürdürülebilir bir ticaret ortamı oluşturmayı hedefliyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder