adscode
adscode
adscode

Türkiye'nin Önde Gelen E-ticaret Platformu Trendyol'dan Alışveriş Verileri

Trendyol'un 2024 yılının ilk 6 ayına ilişkin açıkladığı alışveriş verileri incelendi. En çok satılan ürünler ve bölgelere göre alışveriş tercihleri yer alıyor.

Türkiye'nin Önde Gelen E-ticaret Platformu Trendyol'dan Alışveriş Verileri

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, 2024 yılının ilk 6 ayına ilişkin alışveriş verilerini paylaştı. Bu dönemde Türkiye'de en çok tercih edilen ürünler arasında cilt bakım ürünleri öne çıktı. Kadın giyim, sofra ve mutfak, gıda ve içecek ürünleri de alışveriş listelerinin üst sıralarında yer aldı.

Bölgesel olarak incelendiğinde, Akdeniz, Ege, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da giyim ve ayakkabı ürünleri popülerken, Marmara ve İç Anadolu bölgesinde kozmetik ve kişisel bakım ürünleri tercih edildi. Kocaeli, Bursa ve Aydın gibi iller en yoğun satış yapılan iller arasında kendine yer buldu. Trendyol'un 2 milyon satıcısı, 335 milyondan fazla ürünü kullanıcılarla buluşturarak dikkat çekici bir performans sergiledi. En çok sipariş veren şehirler sıralamasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya ilk beşte yer aldı. Kadın kullanıcılar, Trendyol üzerinden gerçekleştirdikleri alışverişlerde lider konumda bulunuyor. Yüzde 67'lik bir oranla en fazla alışveriş yapan kesimin kadınlar olduğu belirlendi. Ayrıca, 25-35 yaş aralığındaki kullanıcılar en yoğun alışveriş yapan grup olarak öne çıktı. Gurme ve organik ürünlere olan ilginin arttığı gözlemlendi. Bitki çayları, granül kahve ve organik ürünler, geçen seneye kıyasla büyüme trendi gösteren ürün grupları arasında yer aldı. Diğer yükselen ürün grupları ise oto aksesuar, takı, ev tekstil ve parfüm oldu. Ayrıca, yüksek hava sıcaklıklarının erken başlamasıyla klima ve mayo satışları da hız kazandı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder