adscode
adscode
adscode

Türkiye'nin Somali Hamlesi: Petrol ve Doğal Gaz Arayacak

Türkiye ve Somali arasındaki Savunma ve Ekonomik İş Birliği Çerçeve Anlaşması kapsamında Türkiye'nin Somali denizlerinde petrol ve doğal gaz arayacağı açıklandı.

Türkiye'nin Somali Hamlesi: Petrol ve Doğal Gaz Arayacak

Türkiye ve Somali arasında 8 Şubat 2024’te imzalanan Savunma ve Ekonomik İş Birliği Çerçeve Anlaşması Afrika Boynuzu için stratejik ciddi hamleler içeriyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin Somali denizlerinde üç blokta doğalgaz ve petrol arayacağını bildirmişti. Ayrıca Türkiye, Somali'nin deniz yetki alanları dahil olmak üzere iki ülke tarafından belirlenecek bölgelerinde 2 yıl boyunca görevlendirilecek. CHP ise bu adımlara karşı çıkarak Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye atabileceğini savunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla TBMM'ye gönderilen tezkere de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Somali'de güvenlik ve istikrarın sağlanması için destek sağladığı belirtiliyor. Türkiye, bölgede yürüttüğü operasyonlarla milli menfaatleri koruyarak stratejik öneme sahip bir rol üstlenmeye devam ediyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin