Türkiye'nin Su Verimliliği İçin Yeni Adımlar Atılıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, su verimliliği seferberliği işbirliği protokolünü imzaladı. Su kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı için önemli adımlar atılıyor.

Türkiye'nin Su Verimliliği İçin Yeni Adımlar Atılıyor

Türkiye'nin su kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı için önemli adımlar atılmaya devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un imzasıyla gerçekleşen "Su Verimliliği Seferberliği İşbirliği" protokolü, su tasarrufu sağlayacak projeler geliştirerek, mevcut su kaynaklarının daha etkin kullanımını hedefliyor.

Bakan Yumaklı, yaptığı konuşmada, suyun turizm sektöründe bacasız sanayi olarak nitelendirildiğini ve küresel iklim değişikliğinin suyu tehdit ettiğini vurgulayarak, 2030 yılında su fakiri ülkeler arasına girmemek için belirlenen eylemlerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Ersoy ise suyun sadece yaşam için değil, ekonomik kalkınma, tarım, enerji üretimi ve turizm gibi sektörlerde hayati rol oynadığını belirterek, turizm sektöründe su kullanım verimliliğinin artırılması ve su tasarrufu sağlayacak uygulamaların hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu iş birliği protokolü sayesinde, Türkiye'nin su verimliliği alanında ulusal ve uluslararası arenada önemli adımlar atması bekleniyor. Su kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi, geleceğimiz için zorunluluk haline gelmiş durumda.

Bu nedenle su verimliliği seferberliği, Türkiye'nin su kaynaklarını koruyarak ve verimli kullanarak daha yaşanabilir bir gelecek inşa etme yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.