adscode
adscode
adscode

Türkiye'nin Suriye Politikası Hakkında Açıklama

Türkiye'nin Suriye politikası ve dış politika ilkeleri hakkında yapılan açıklama detayları

Türkiye'nin Suriye Politikası Hakkında Açıklama

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin Suriye'deki iç kargaşa ve insani trajedi karşısında ilkeli bir tutum sergilediği belirtildi.

Açıklamada, Türk dış politikasının devletin ve milletin çıkarlarını esas aldığı vurgulandı ve uluslararası hukuk, insani değerler ve küresel adalet arayışının temel prensipler olduğu ifade edildi. Türkiye'nin Orta Doğu'da barış, istikrar ve refahı hedeflediği ve ulusal güvenliğini korumak adına gerekli önlemleri aldığı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğu ve dış politikaya yapıcı eleştirilerin mümkün olduğu ancak siyasi rant uğruna gerçeklerin çarpıtılmasının kabul edilemeyeceği vurgulandı. Türkiye'nin bölgede huzur ve istikrar adası olmayı başardığı, terörle mücadelede başarılı olduğu ve savunma yeteneklerini geliştirdiği ifade edildi.

Mesnetsiz iddialarda bulunan kesimlerin egemen güçlerin vekilleri haline geldiği ve Türkiye'nin devletinin ve milletinin çıkarları doğrultusunda hareket edeceği belirtildi. Türkiye'nin dış politikasındaki adımların devam edeceği ve milletin huzur ve güvenliğini sağlamaya devam edeceği vurgulandı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin