adscode
adscode
adscode

Türkiye'nin Yüksek Teknoloji İhracatı Rekor Seviyede

Türkiye'nin yüksek teknolojili ürün ihracatı rekor seviyede! Yılın ilk yarısında 4,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti.

Türkiye'nin Yüksek Teknoloji İhracatı Rekor Seviyede

Türkiye, yüksek teknolojili üretim ve yatırımların merkezi olma politikasının meyvelerini almaya devam ediyor. Yılın ilk yarısında yüksek teknolojili ürün ihracatı 4,1 milyar doları bulurken, bu alanda rekor seviyelere ulaşıldı.

Yüksek teknolojili ürün ihracatı kategorilerine göre incelendiğinde, hava ve uzay araçları imalatı, eczacılık ürünleri ile bitkisel ürünlerin imalatı ve ölçme, test ve kontrol amaçlı alet ve cihazların imalatı sektörleri öne çıkıyor. Orta-yüksek teknolojili ürünlerin ihracatı da yılın ilk yarısında oldukça başarılı bir performans sergiledi. Motorlu kara taşıtlarının imalatı sektörü, orta-yüksek teknolojili ürün ihracatında en fazla paya sahip oldu. Toplamda ise yüksek ve orta-yüksek teknolojili ürün ihracatı, imalat sanayisi içinde yüzde 40,2'lik bir paya sahip oldu. Türkiye, teknoloji alanında adından sıkça söz ettiren bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder