adscode
adscode
adscode

Türkiye Petrol Araştırmalarında Yeni Keşifler

Türkiye'nin kara ve denizlerdeki arama ve sondaj faaliyetleri devam ediyor. Son keşiflerle birlikte petrol üretim potansiyeli artıyor.

Türkiye Petrol Araştırmalarında Yeni Keşifler

Türkiye, denizlerde ve karada yaptığı arama ve sondaj faaliyetleri ile önemli petrol keşiflerine imza atıyor. Diyarbakır, Adana, Şırnak ve Batman gibi birçok farklı noktada yeni petrol kuyuları açılıyor. 2024 yılına kadar 140 arama amaçlı petrol kuyusunun devreye alınması planlanıyor. Şırnak Gabar'da günlük petrol üretimi 45 bin varili aşarak önemli bir seviyeye ulaştı. Toplam 41 kuyu olan sayı, sene sonunda 95'e çıkacak ve günlük 100 bin varil üretime ulaşılması hedefleniyor.

Hakkâri ve Van'da devam eden petrol çalışmalarıyla birlikte, Diyarbakır'da tespit edilen yüksek üretim potansiyeline sahip kuyularda çalışmalar hız kazandı. TPAO, Diyarbakır'da 457 kuyu açtı ve Kasımlı köyünde yeni bir kuyunun açılması planlanıyor. Mart sonu itibarıyla kentte 100 milyon varil ham petrol rezervi bulunduğu değerlendiriliyor. Hizmete alınan 252 kuyudan 1 ayda 469 bin 177 varil ham petrol üretildi.

TPAO'ya 14 ilde ruhsat verilerek Antalya, Bartın, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Hakkâri, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kilis, Şanlıurfa ve Zonguldak illerinde 18 sahada petrol araştırmaları yapılacak. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder