adscode
adscode
adscode

Türkiye-Rusya İlişkileri Şanghay Zirvesinde Konuşuldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde bir araya geldi ve ilişkileri ele aldılar.

Türkiye-Rusya İlişkileri Şanghay Zirvesinde Konuşuldu

Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi Kazakistan'ın başkenti Astana'da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede enerjiden ticarete; ikili, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Ayrıca Suriye'deki terörle mücadele konusu da gündemdeydi. Erdoğan ve Putin, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundular. Erdoğan, Türkiye-Rusya ilişkilerinin potansiyeline vurgu yaparken, Putin ise ilişkilerin zorluklara rağmen ilerlediğini belirtti. Zirvede aynı zamanda Gazze'deki durumun da ele alınması bekleniyor.

Çin, Rusya, İran ve diğer ülkelerin liderlerinin katılacağı zirve, uluslararası sorunların çözümünde Şanghay İş Birliği Örgütünün rolünü güçlendirmeyi amaçlıyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, görüşme öncesinde yaptığı açıklamada Suriye'de barışın tesis edilmesi sürecini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Her iki liderin de karşılıklı çıkarları ilgilendiren konuları ele alacakları belirtiliyor.

Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve teröre karşı mücadelenin önemi vurgulanırken, zirve sonunda Kazakistan'ın dönem başkanlığını Çin'e devredeceği belirtiliyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin