Türkiye, ŞİÖ Ülkeleriyle İşbirliğini Arttırıyor

Türkiye son dönemlerde dünyadaki doğal gaz rezervlerinin büyük bir bölümüne sahip ŞİÖ ülkeleriyle işbirliğini geliştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zirveye katılacağı belirtildi.

Türkiye, ŞİÖ Ülkeleriyle İşbirliğini Arttırıyor

Türkiye, son dönemde dünyadaki doğal gaz rezervlerinin büyük bir bölümüne sahip olan ŞİÖ ülkeleriyle işbirliğini geliştirmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı ŞİÖ Devlet Başkanları Zirvesi'nde ekonomi ve siyaset alanında mesajlar verileceği belirtiliyor. Türkiye, ŞİÖ ülkeleriyle gerçekleştirdiği ihracatta son 5 yılda yüzde 85 artış gösterdi. Bu ülkelerle siyasi ilişkilerin gelişmesi ticari ve ekonomik anlamda olumlu etkiler yaratıyor. Üst düzey ziyaretlerin artması da bu işbirliğinin güçlenmesine katkı sağlıyor. Özellikle enerji sektöründe yapılan anlaşmalar ve projeler, Türkiye ve ŞİÖ ülkeleri arasındaki ilişkileri daha da güçlendiriyor. Ulaştırma ve altyapı projeleri de ticareti olumlu yönde etkiliyor. Türkiye'nin ŞİÖ ülkelerine ihracatı son yıllarda önemli ölçüde artış gösterirken, bu ülkelerden yapılan ithalat da artmaya devam ediyor. Türkiye'nin ŞİÖ ülkeleriyle olan işbirliği ve ticari ilişkilerinin gelecekte de artarak devam etmesi bekleniyor. .