adscode
adscode
adscode

Türkiye, Somali'de petrol ve doğal gaz arayacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın açıklamaları doğrultusunda, Türkiye'nin Somali'de petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerine başlayacağı duyuruldu.

Türkiye, Somali'de petrol ve doğal gaz arayacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin Somali offshore'unda petrol ve doğal gaz aramaya başlayacağını açıkladı.

Karadan 50 kilometre ve 100 kilometre açıkta sahalar bulunduğunu belirten Bakan, sismik işlemlerin gerçekleştirileceğini ve Oruç Reis gemisinin bölgeye gönderileceğini belirtti. Deniz derinliğinin 2000-3000 metre olduğunu söyleyen Bayraktar, 7 kilometrelik sondajın deniz tabanıyla birlikte gerçekleştirileceğini ifade etti.

2016 yılından itibaren stratejik çerçevede faaliyetlerini sürdüren Türkiye'nin kendi ekipmanlarıyla bu çalışmaları yapacak durumda olduğunu vurgulayan Bakan, Oruç Reis gemisinin 50 kişilik ekiple Somali'ye gideceğini ve 5 destek gemisinin eşlik edeceğini belirtti.

Deniz kuvvetlerinin de bu faaliyetlere katılacağını dile getiren Alparslan Bayraktar, sondaj sonrası keşiflerle neticelenmesi gereken bu önemli çalışmanın Türkiye'nin enerji sektöründeki potansiyelini artıracağını sözlerine ekledi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder