adscode
adscode
adscode

Türkiye Sudan için devrede

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki tarafla da görüşüp ateşkes çağrısı yaptı

Türkiye Sudan için devrede

Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ateşkes çağrısı geldi. Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral el-Burhan ve Sudan Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hızlı Destek Kuvvetleri Komutanı Dagalo ile telefonla görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmelerde Sudan'daki gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan'da yaşanan olayları kardeşlik hissiyatı içinde endişeyle takip ettiklerini dile getirdi.

TARAFLARA "ÇATIŞMALARI BİTİRİN" ÇAĞRISI
Türkiye olarak Sudan'da geçiş sürecini başından bu yana samimiyetle desteklediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde yaşananların ise 2018'den beri süren mücadeleye zarar verdiğini ve geçiş döneminin kazanımlarını riske attığını ifade etti. Tarafları çatışmaları bitirmeye, kardeş kanının dökülmesine son vermeye ve diyaloğa geri dönmeye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan'da toplumun birliğini sağlayacak gerekli adımları atma, temaslara kapıyı kapatmama ve sorunları aklıselimle çözüme kavuşturma çağrısında bulundu.

Türkiye Sudan için devrede! Cumhurbaşkanı Erdoğan iki tarafla da görüşüp ateşkes çağrısı yaptı

"ARABULUCULUK DAHİL, HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAMAYA HAZIRIZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak bu süreçte de kardeş Sudan devleti ve halkının yanında yer almayı sürdüreceklerini, olası arabuluculuk girişimlerine ev sahipliği yapmak dahil ellerinden gelen her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

 

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin