adscode
adscode
adscode

Türkiye Süt Üretiminde Dalgalı Seyir

TÜİK verilerine göre, Türkiye'de inek sütü üretimi dalgalı seyir izliyor. Sektör temsilcileri sürdürülebilir politikaların devamını talep ediyor.

Türkiye Süt Üretiminde Dalgalı Seyir

TÜİK verilerine göre, bu yılın ilk 5 ayında ticari işletmelerce toplanan inek sütü miktarı dalgalı bir seyir izledi. Yılın ilk ayında 915 bin 522 ton inek sütü toplanırken, şubatta bu sayı 901 bin 485 tona geriledi. Söz konusu miktar, martta hızlı bir artışla 982 bin 322 tona çıktı, nisanda ise 961 bin 156 tona düştü. Mayıs ayında ise toplanan inek sütü miktarı, 2010 yılından bu yana aylık bazdaki en yüksek seviyesi olan 1 milyon 14 bin 789'a ulaştı.

Geçen yılın aynı ayında toplanan inek sütü miktarı ise 944 bin 714 ton olarak kaydedilmişti. Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, süt üretiminde sürdürülebilirliğin sektör için önemli olduğunu belirtti. Üreticinin ürettiği sütün karşılığını aldığına dikkat çeken Keskin, doğru fiyat politikalarının sektöre katkı sağladığını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan politikaların sektöre olumlu yansıdığını vurgulayan Keskin, bu durumun sürekli hale gelmesi gerektiğini ve politikaların sürdürülmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

Keskin, çiğ süt fiyatlarının uygun hale gelmesini isteyen kesimlerin olduğuna işaret ederek, bunun sektöre zarar vereceğini ve üretimin düşmesine neden olabileceğini belirtti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder