adscode
adscode
adscode

Türkiye-Suudi Arabistan İlişkileri Yatırıma Yansıyor

Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin ısındığı günlerde Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Türkiye'ye geldi. Ortaklık görüşmeleri yapmak üzere Türk ve Suudi şirketler bir araya geldi.

Türkiye-Suudi Arabistan İlişkileri Yatırıma Yansıyor

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında üç yıllık aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez Turu'yla ısınan ilişkiler, karşılıklı ticaret ve yatırıma yansımaya başladı.

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed bin Abdullah Al-Hogail, beraberinde 23 yol müteahhidi ve geri dönüşüm firmasıyla birlikte Türkiye'ye geldi. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) organizasyonunda Türk ve Suudi şirketler ortaklık görüşmeleri yaptı. Suudi Bakan Al-Hogail ve beraberindeki iş insanları, Türkiye'de saha gezisi yapacaklar. Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İSTAÇ gibi projeleri inceleyecekler. Suudiler, Türk müteahhitlerinden aldıkları deneyimle projelerde ortaklık yapmak istiyor. Suudi Arabistan, 5 yıl içinde 60. 5 milyar dolarlık yol projesi gerçekleştirecek ve yap-işlet-devret modeliyle katı atık dönüşüm projeleri yapacak. Türk müteahhitlerini bu projelere davet ediyor.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin askıya alındığı dönemde, Suudilerin Çinli ve Koreli müteahhitlerle çalıştığını ancak verim alamadıklarını belirten TMB Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın büyük ekonomik ve kültürel dönüşüm hamlesi başlattığını belirtti. Ülke, 2030 vizyonu kapsamında birçok dev projeyi hayata geçirecek.

Suudi şirketlerin Türkiye'deki büyük projelere ilgi göstermelerine rağmen yabancı ortaklıkta hukuki engellerin bulunduğunu vurgulayan Eren, yabancı yatırımcıların uluslararası hakem şartı aradığını ancak Yargıtay onayı gerektiği için bu tür projelere yanaşmadıklarını ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder