adscode
adscode
adscode

Türkiye, Tunus'ta Eğitim Fuarı Düzenledi

Türkiye'den 20 üniversitenin katılımı ile Tunus'ta düzenlenen eğitim fuarına yoğun ilgi

Türkiye, Tunus'ta Eğitim Fuarı Düzenledi

Türkiye'nin başkenti Tunus'ta düzenlenen eğitim fuarına Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın ve birçok üniversite yetkilisi katıldı. Türk üniversitelerinin tanıtıldığı fuarda, Türkiye'de eğitim almak isteyen Tunuslu öğrenciler ve Tunus merkezli eğitim kurumları yoğun ilgi gösterdi. Tunus Büyükelçisi Demircan, Tunus ve Türkiye arasındaki eğitim faaliyetlerinin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin birer temsilcisi olarak hareket ettiklerini vurguladı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Aydın, Türkiye'nin uluslararası öğrenci sayısında ilk on ülke arasında yer aldığını ve Tunus'un Türkiye için önemli bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye'nin uluslararası öğrenciler için avantajlı bir eğitim ortamı sunduğunu belirten Aydın, Tunuslu öğrencilerin Türkiye'de kendilerini yabancı hissetmediklerini ifade etti.

Fuarı düzenleyen Ok Tamam Şirketi Genel Müdürü Derviş, Tunuslu öğrencilerin Türkiye'de eğitim almalarını sağlamayı hedeflediklerini ve Türkiye'deki üniversitelerin eğitim kalitesine büyük ilgi olduğunu söyledi.

Antalya Bilim Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Direktörü Gündoğar da fuara katıldıklarını ve üniversitelerinin akademik programlarını tanıttıklarını belirtti. Tunus'ta her yıl yaklaşık 2 bin öğrencinin yurtdışında eğitim almak için başvuruda bulunduğunu ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder