Türkiye-Tunus Yatırım ve İş Forumu: İki Ülke Arasındaki Ticaret ve Yatırım Olanakları Detaylı Bir Şekilde Ele Alındı

Ömer Bolat ve Gülsüm bin Receb Katılımıyla Tunus'ta Gerçekleştirilen Forumda Çeşitli Sektörlerde İşbirliği Fırsatları Masaya Yatırıldı

Tunus'un başkenti Tunus'ta düzenlenen Türkiye-Tunus Yatırım ve İş Forumu'nda, Türkiye'nin Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Tunus'un Ticaret ve İhracatı Geliştirme Bakanı Gülsüm bin Receb, iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım olanaklarını detaylı bir şekilde ele aldı. Forumda, tarım, inşaat, teknoloji ve enerji gibi çeşitli sektörlerde ortak projelerin değerlendirildiği belirtildi.

Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat, açılış konuşmasında Türk iş insanlarının Tunus'ta daha fazla yatırım yapma isteğini vurgulayarak, "Tunus pazarında büyüme potansiyeli olan birçok sektör var. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması için yeni işbirliği fırsatlarını değerlendiriyoruz." dedi.

Tunus'un Ticaret ve İhracatı Geliştirme Bakanı Gülsüm bin Receb ise Türk şirketlerini Tunus'ta yatırım yapmaya teşvik ederek, "Tunus ekonomisi, istikrarlı büyüme gösteriyor ve yabancı yatırımcılar için cazip bir pazar sunuyor. Türk şirketlerinin burada faaliyet göstermesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Forumun sonuç bildirisinde ise iki ülke arasında işbirliğinin artırılması, ticaret ve yatırım ilişkilerinin derinleştirilmesi yönünde kararlar alındığı belirtildi.