adscode
adscode
adscode

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararına sert tepki verdi

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmünü hukuki olarak teyit ettiği açıklamasına sert bir şekilde tepki gösterdi.

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararına sert tepki verdi

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki masum sivillere yönelik saldırılarını ve Filistin topraklarını işgal etme planlarını kınayarak, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'in zulüm politikasını hukuki olarak teyit ettiği istişari görüşünü desteklediğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Filistinlilere yönelik işgal ve zulüm politikası uyguladığı ve bu konuda uluslararası toplumun kararlı bir tavır sergilemesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, İsrail'in yol açtığı zararı tazmin etmesi gerektiği belirtildi. Uluslararası Adalet Divanı'nın tarihi Filistin kararını duyurduğu açıklamada, "İsrail Gazze'de işgalci güçtür. İşgal altındaki Filistin toprakları parçalanmış ayrı bölgeler değil, tek bir bölgesel birimdir.

" ifadelerine yer vermişti.Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı'ndaki sürece destek vererek, Filistin halkına uygulanan suçların cezasız kalmaması için çaba göstermeye devam edeceğini belirtti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder