adscode
adscode
adscode

Türkiye, uluslararası arenada barış ve istikrara katkı sağlamaya devam ediyor

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin uluslararası çatışmalarda açık diyalog kanallarını sürdürmeye kararlı olduğunu belirtti

Türkiye, uluslararası arenada barış ve istikrara katkı sağlamaya devam ediyor

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası arenada barış ve istikrara katkı sağlamaya devam ettiğini belirtti.

Altun, Ankara'da gerçekleştirilen tarihi esir takasına ilişkin MİT koordinasyonunda yapılan operasyonun Türkiye'nin diplomatik kapasitesini bir kez daha kanıtladığını ifade etti.

Altun, Türkiye'nin farklı ülkelerle farklı düzlemlerde ilişkiler geliştirebilen diplomatik ağır siklet gücü olduğunu vurgulayarak, ülkenin barış ve istikrarın hizmetinde bu kapasitesini kullanmaya devam edeceğini belirtti.

Son dönemlerde gerçekleştirilen en kapsamlı esir değişim operasyonunu hatırlatan Altun, Türkiye'nin bölgedeki tüm sorunların çözümü için ciddiyetle çalıştığını söyledi.

Türk istihbaratının, küresel rekabet içinde olan güçler arasındaki iletişimi gerektiren bu tarihi operasyon için diyalog ve arabuluculuk kanalları kurduğunu belirten Altun, Türkiye'nin güvenilir bir ortak olduğunu bir kez daha kanıtladığını ifade etti.

Altun, Türkiye'nin tüm uluslararası çatışmalarda açık diyalog kanallarını sürdürmeye kararlı olduğunu ve taraflar arasında arabuluculuk faaliyetlerini kolaylaştıracak platformlar oluşturmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin