Türkiye ve BAE Arasında Sosyal Hizmetler İşbirliği

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan anlaşma kapsamında aile ve kadının güçlendirilmesi, kadın istihdamı, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımı gibi konular ele alındı.

Türkiye ve BAE Arasında Sosyal Hizmetler İşbirliği

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile BAE Toplumsal Kalkınma Bakanı Shamma bint Sohail Faris Al Mazrouei arasında imzalanan anlaşma kapsamında, aile ve kadının güçlendirilmesi, kadınların istihdamına yönelik politikaların geliştirilmesi, engelli bireylerin toplumsal hayata tam ve etkin katılımının sağlanması gibi konular ele alındı. Bu işbirliği ile Türkiye'de Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi'nin yeniden inşası, bakımı ve geliştirilmesi de planlanmaktadır. Bu kapsamlı anlaşma ile iki ülke arasındaki sosyal hizmetler alanındaki işbirliğinin artarak devam etmesi hedeflenmektedir. .

Bakmadan Geçmeyin