adscode
adscode
adscode

Türkiye ve Fas Arasında Yeni Enerji Anlaşmaları İmzalandı

Türkiye ve Fas arasında imzalanan enerji anlaşmaları ile ilgili detaylar

Türkiye ve Fas Arasında Yeni Enerji Anlaşmaları İmzalandı

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fas Enerji Dönüşümü ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Leila Benali ile önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmeler sonucunda imzalanan anlaşmalar, iki ülkenin yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, elektrik, hidrojen, petrol, doğal gaz, madencilik ve kritik mineraller alanlarındaki işbirliğini daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Bakan Dönmez, Türkiye'nin sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) alma kapasitesine vurgu yaparak, Fas'ın bu alanda çözümler aradığını belirtti. İki ülke arasında ortak tedarik anlaşması yapılması konusunda mutabık kalındığını açıkladı.

Ayrıca, Fas'ın yenilenebilir enerji alanındaki potansiyeline de değinen Bakan Dönmez, güneş, rüzgar ve offshore rüzgar alanlarında işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı.

İki ülke arasındaki işbirliğinin daha da ileriye taşınması ve ortak projeler hayata geçirilmesi amacıyla Temmuz başında bir teknik komitenin oluşturulacağını belirten Bakan Dönmez, kamu şirketleri ve özel sektör temsilcilerinin de bu komitede yer alacağını bildirdi. Türkiye ve Fas arasındaki ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çalışmaların devam edeceği vurgulandı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder