adscode
adscode
adscode

Türkiye ve Irak Arasında Kalkınma Yolu Projesi İş Birliği

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Irak Ulaştırma Bakanı Rezzak Muheybes es-Sadavi ile yaptığı görüşmede Kalkınma Yolu Projesi ve iş birliği konularını ele aldı.

Türkiye ve Irak Arasında Kalkınma Yolu Projesi İş Birliği

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Irak Ulaştırma Bakanı Rezzak Muheybes es-Sadavi ile dün Bağdat'ta bir araya geldi.

İki bakan yaptıkları görüşmede, Kalkınma Yolu Projesi'ni ve iki ülke arasındaki iş birliği ile Türkiye, Irak, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan Dörtlü Mutabakat çerçevesindeki Bakanlar Konseyi'nin Eylül ayı içerisinde Türkiye'de gerçekleştirilmesi konularını ele aldı.

Bakan Uraloğlu, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Kalkınma Yolu Koridoru Projesi'nin önemine vurgu yaparak, bu projenin hem coğrafyanın ekonomisine katkı sağlayacağını hem de güvenliğine olumlu etkilerde bulunacağını belirtti.

İki ülke arasındaki iş birliğinin önemine de değinen Bakan Uraloğlu, komşu olarak ilişkilerin kıymetli olduğunu ve birlikte hareket ederek sıkıntılı süreçleri atlatmanın önemli olduğunu ifade etti.

Kalkınma Yolu Projesi kapsamında Türkiye, Irak, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan mutabakat zaptının da değinildiği görüşmede, projenin hızlandırılması ve hayata geçirilmesi konuları ele alındı. Bakan Uraloğlu, bu proje sayesinde coğrafyanın ekonomisinin gelişeceğini ve güvenliğine katkı sağlanacağını ifade etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder