Türkiye ve Irak Arasındaki İlişkiler Yeni Bir Boyuta Taşınıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son Irak ziyaretiyle Türkiye ve Irak arasındaki ilişkiler güçleniyor.

Türkiye ve Irak Arasındaki İlişkiler Yeni Bir Boyuta Taşınıyor

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son Irak ziyaretindeki temasları, Irak Başbakanı Muhammed Şia Sudani ve Iraklı üst düzey yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda Türkiye ve Irak arasındaki ilişkiler yeni bir boyuta taşınıyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın katılımıyla Bağdat'ta düzenlenen güvenlik zirvesinde terörle mücadele, güvenlik ve askeri iş birliği konuları ele alındı. Irak Başbakanlığı, PKK terör örgütünün resmi yazışmalarda 'yasaklı örgüt PKK' olarak adlandırılması kararını Irak Temsilciler Meclisi'ne gönderdi. Bu gelişme, Irak Bakanlar Kurulu'nun PKK'nın resmi yazışmalarda 'yasaklı örgüt PKK' olarak kullanılması kararına dayandırıldı. Türkiye ve Irak arasındaki ilişkilerin güçlenmesiyle birlikte, terörle mücadele konusunda iş birliğinin daha da artması bekleniyor.