Türkiye ve Irak Uyuşturucuyla Mücadelede İş Birliği Yapacak

Türkiye ve Irak yetkilileri Bağdat'ta uyuşturucuyla mücadele konusunda iş birliği yapma kararı aldı.

Türkiye ve Irak Uyuşturucuyla Mücadelede İş Birliği Yapacak

Türkiye'den İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı Ahmet Metin Turanlı, Bağdat Yeşil Bölge'de düzenlenen konferansa katılarak uyuşturucuyla mücadele konusunda iş birliği mesajı verdi. Turanlı, Irak'ın uyuşturucuyla mücadele konusundaki çabalarını desteklediklerini ve yanlarında olduklarını belirtti.

Irak İçişleri Bakanı Abdulemir eş-Şammari'nin Müsteşarı Ziyad Taha Ali ise, uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığına dikkat çekerek uluslararası konferansların bu konuda önemli olduğunu vurguladı.

Irak'ta uyuşturucuyla ilgilenenlerin tutuklanması konusunda ilerleme kaydedildiğini ve uyuşturucu talebinin azaldığını belirten Ali, diğer ülkelerden yardım ve iş birliği beklediklerini ifade etti.

22 Temmuz'da düzenlenecek olan İkinci Uluslararası Uyuşturucuyla Mücadele Konferansı, "Dayanışma ve hedef birliğiyle uyuşturucuyu ortadan kaldırabiliriz" temasıyla gerçekleştirilecek.