adscode
adscode
adscode

Türkiye ve Kazakistan Arasında İşbirliği Adımları

Türkiye ve Kazakistan arasındaki işbirliği adımları hakkında ilginç bir haber.

Türkiye ve Kazakistan Arasında İşbirliği Adımları

Küresel ekonominin ağırlık noktası doğuya kayarken, Türkiye ve Kazakistan arasındaki işbirliği adımları hız kazanıyor. Geçtiğimiz ay kurulan 500 milyon dolarlık Türk Yatırım Fonu, bölge içi ticareti teşvik etmeyi amaçlıyor. Kazakistan Cumhuriyeti ile güçlü işbirliği adımları atılmaya başlandı.

Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Nurbayeva Nazira Nurtulevna, Türk iş insanlarına hitaben, "Aynı soydan ve aynı ırktan geldiğimiz iki ülke olarak ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Ata topraklarına yatırım yapın" mesajını verdi. Türkiye'nin önde gelen 35 şirketi ile yapılan görüşmeler sonucunda, 35 farklı yatırım projesi hayata geçirilmek üzere planlanıyor. Kazakistan'ın bağımsızlığını ilan ettiği 1990 yılından beri Türkiye'ye yapılan yatırımlar artmaya devam ediyor.

Kazakistan'ın hedefi, ekonomik kapasitesini 2029 yılına kadar 2 kat artırarak gayrisafi yurt içi hasılasını 400 milyar dolara çıkarmak. Bu hedefe ulaşabilmek için yatırımların artması gerekiyor. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 10 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

Tarım ve gıda, madencilik ve metalürji, kimya ve petrokimya, sağlık ve ilaç, makine, inşaat ve yapı malzemeleri, turizm ve tekstil sektörlerinde işbirliği potansiyeli bulunuyor. Kazakistan, 500 milyondan fazla tüketiciye erişim imkanı sunarak bölgesel bir pazar olma potansiyeline sahip. Türk şirketlerinin Kazakistan'da gerçekleştirdiği yatırımlar ve işbirlikleri, bölgesel ekonomik büyümeye katkı sağlamaya devam ediyor. Kazakistan'ın teşvikleriyle birlikte, Türk şirketlerinin bu ülkeye yapacakları yatırımların önü açılıyor. İki ülke arasındaki işbirliğinin artarak devam etmesi bekleniyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder