Türkiye ve Macaristan Maliye Bakanları Budapeşte'de Ekonomik İşbirliği Güçlendirdi

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Macaristan Maliye Bakanı Mihály Varga ile Budapeşte'de bir araya gelerek ekonomik ve finansal işbirliğini güçlendirdi.

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Macaristan Maliye Bakanı Mihály Varga'nın daveti üzerine Budapeşte'de ekonomik ve finansal işbirliğini güçlendirmek için bir araya geldi. Görüşmede çok taraflı kuruluşlarda işbirliğini, kamu mali yönetimini ve vergi politikalarını içeren bir mutabakat zaptı imzalandı. Bakan Şimşek, Macaristan'ın Avrupa Konseyi dönem başkanlığının Türkiye-AB ilişkileri için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.

Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Mekanizmasının güçlendirilmesi, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, vize serbestisi ve Avrupa Yatırım Bankası’nın ülkedeki faaliyetlerine tüm sektörlerde yeniden başlaması Türkiye-AB ilişkilerindeki temel öncelikler olarak vurgulandı. .