adscode
adscode
adscode

Türkiye ve Mısır Ortak Basın Toplantısından Son Dakika Açıklamaları

Mısır ile Türkiye arasındaki ortak basın toplantısında yapılan açıklamaları özgünleştirin.

Türkiye ve Mısır Ortak Basın Toplantısından Son Dakika Açıklamaları

Son Dakika Haberleri: Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Mısır Devlet Başkanı Sisi tarafından kabul edildi. Fidan, Sisi'yi en kısa sürede Ankara'ya beklediklerini ifade ederek, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi için çalışacaklarını belirtti. İki ülke arasında vahşetin durdurulması konusunda neler yapabileceklerini görüştüler. Daha sonra Netanyahu'nun barış istemediğini söyleyen Fidan, İsrail'in son suikastlarına da değindi.

İsrail'in ateşkes başmüzakeresini suikastla sonlandırdığını ifade eden Fidan, İsrail saldırılarının büyük bir tehdit oluşturduğunu ve Netanyahu'ya dur denilmezse tüm dünyanın ağır bedeller ödeyeceğini vurguladı.

Ayrıca Türkiye'nin İsrail'in soykırım suçuyla yargılandığı dava dosyasına müdahil olacağını belirten Fidan, dosyanın Çarşamba günü teslim edileceğini duyurdu. Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati ise İsrail'in işgali sonlandırması gerektiğini ve iki devletli çözümün önemini vurguladı. Gazze'deki ateşkesin sağlanması için çaba sarf ettiklerini belirten Abdulati, sivil halkın hedef alındığı saldırılardan endişe duyduklarını ifade etti. Türkiye ve Mısır olarak Gazze'de ateşkesin sağlanması konusunda ortak bir görüşe sahip olduklarını söyledi. Gelişmeleri anında takip etmek için Haber7 uygulamasını indirebilir veya Twitter'da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin