adscode
adscode
adscode

Türkiye ve Nijer Arasında Petrol ve Doğal Gaz İş Birliği Anlaşması İmzalandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, Nijer'de gerçekleştirdikleri görüşmelerde petrol ve doğal gaz alanında iş birliği niyet beyanı imzaladı.

Türkiye ve Nijer Arasında Petrol ve Doğal Gaz İş Birliği Anlaşması İmzalandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Alparslan Bayraktar, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Nijer'de önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Türk heyeti, Nijer Başbakanı Ali Mahamane Lamine Zeine ile bir çalışma toplantısında bir araya geldi.

Bakan Bayraktar, daha sonra Nijer Maden Bakanı Abarchi Ousmane, Petrol Bakanı Mahaman Moustapha Barké ve Enerji Bakanı Amadou Haoua ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Türk heyeti, Nijer Devlet Başkanı Abdurrahmane Tchiani ile bir görüşme gerçekleştirerek, petrol ve doğal gaz alanında iş birliğini öngören "Petrol ve Doğal Gaz Alanında İş Birliğine İlişkin Niyet Beyanı"nı imzaladı. Bu anlaşmayla, Türk şirketlerinin Nijer'deki petrol ve doğal gaz sahalarının geliştirilmesinde desteklenmesi ve teşvik edilmesi planlanıyor.

İki ülke arasındaki diyaloğun artırılması ve iş birliğinin geliştirilmesi için belirlenen çalışmaların belirli bir takvim içerisinde yürütülmesi öngörülüyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder