adscode
adscode
adscode

Türkiye ve Suriye Arasındaki Normalleşme Tartışmaları Devam Ediyor

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmenin içeriğe bağlı olduğunu belirtti. Erdoğan ise Türkiye'nin Suriye ile normalleşme sürecine hazır olduğunu ifade etti.

Türkiye ve Suriye Arasındaki Normalleşme Tartışmaları Devam Ediyor

Türkiye ile Suriye arasında normalleşme tartışmaları devam ediyor. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, bugün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmenin "içeriğe" bağlı olduğunu söyledi. Şam yönetimi, Esed'ın gazetecilerin sorularını yanıtlarken çekilmiş videosunu paylaştı. Videoda Esed, Erdoğan ile Türk askerlerinin Suriye topraklarından çekilmesi konusunun gündeme gelmesi halinde görüşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Temmuz'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye ile normalleşme süreciyle ilgili Esad'a her an bir davette bulunabileceklerini söylemişti. Erdoğan, "Beşar Esed şu anda Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz. Davetimiz her an olabilir. " ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Erdoğan ayrıca Türkiye’de görüşme olması konusunda Rusya lideri Vladimir Putin ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin desteklerinin olduğunu belirtmişti. Erdoğan, "Biz her yerde arabuluculuktan bahsediyoruz da sınırımızdakiyle, komşumuzla niye olmasın?" diye konuşmuştu. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder