adscode
adscode
adscode

Türkiye ve Venezuela Arasında İşbirliği Mutabakatı İmzalandı

Türkiye ve Venezuela arasında işbirliği ve tecrübe paylaşımı için mutabakat zaptı imzalandı. İki ülke ilişkileri daha da gelişiyor.

Türkiye ve Venezuela Arasında İşbirliği Mutabakatı İmzalandı

Başkent Karakas'taki ofiste bir araya gelen iki tarafın heyetleri arasında mutabakat zaptı imzalandı.

Ombudsmanlık Ofisi (El Defensor del Pueblo) Direktörü Alfredo Ruiz Angulo, işbirliği ve tecrübe paylaşımı yapmak ve ikili ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti. İmzalanan mutabakat zaptı ile Türkiye ve Venezuela'da yaşayan vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgileneceklerini dile getirdi. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Venezuela seçimlerinin bölge halkına, tüm insanlığa huzur, barış ve refah getirmesini temenni ettiklerini söyledi.

İki ülke ilişkilerine vurgu yaparak, Türkiye'nin Venezuela'da faaliyet gösteren Maarif Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü'nün çalışmalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Malkoç, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 1 milyar doları aştığını ve Türkiye'nin Venezuela halkıyla beraber olmasının önemine değindi.

İsrail'in Gazze saldırılarına karşı Venezuela'nın gösterdiği duyarlılığı da vurgulayarak, Venezuela'nın insanlık ve hukuk adına net bir tavır sergilediğini ifade etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder