adscode
adscode
adscode

Türksat 6A Fırlatma Töreni Gerçekleşti

Türksat 6A'nın fırlatılmasıyla ilgili tarihi bir gün yaşandı. Yüksek, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yapılan stratejik hamlenin önemine vurgu yaptı.

Türksat 6A Fırlatma Töreni Gerçekleşti

Yüksek, Türksat 6A Fırlatma Töreni'nde, bugün gerçekten tarihi bir gün yaşadıklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde tam bağımsız, büyük Türkiye idealinin en önemli stratejik hamlesini gerçekleştiklerini belirtti.

Yüksek, Türksat 6A'nın Türkiye'nin en büyük AR-GE projesi olarak öne çıktığını ve ülkenin artık uydu kullanan rolünden uydu tedarik eden rolüne geçtiğini söyledi.

Türksat 6A'nın Türkiye'yi dünyada televizyon ve haberleşme anlamında yüzde 65'e etkileyeceğini ve Endonezya, Malezya, Hindistan gibi bölgelere de ulaşma imkanı sağlayacağını belirtti. Uydu, Türkiye'nin haberleşme imkanlarını tamamen kontrolü altına alacak ve ülkeyi bağımsızlığını garanti edecek. Ayrıca, Türksat 5B'de ASELSAN'ın ürettiği parçaların test amaçlı uzaya gönderildiğini de hatırlattı.

Yüksek, bu başarının TÜBİTAK ve diğer kurumların efektif kullanımıyla mümkün hale geldiğini ifade ederek, Türkiye'nin uydu teknolojilerinde önemli bir yere geldiğini vurguladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder