adscode
adscode
adscode

Türksat 6A ile Türkiye'nin TV Yayıncılığındaki Pay Artacak

Türksat 6A'nın filoya katılmasıyla Türkiye'nin TV yayıncılığındaki payının artması bekleniyor.

Türksat 6A ile Türkiye'nin TV Yayıncılığındaki Pay Artacak

Milli haberleşme uydusu Türksat 6A'yı yakın zamanda filosuna katma hazırlığında olan Türkiye'nin TV yayıncılığındaki payının artması bekleniyor. TV yayıncılığında Türksat uyduları, bölge ülkelerinden talep görmeye başlarken yurt dışı merkezli çok sayıda televizyon kanalı hizmet almaya başladı.

Türksat 6A'nın 42 derece doğu yörüngesinde hizmete girmesiyle daha önce Türksat uydularıyla kapsanmayan Güneydoğu Asya gibi yeni coğrafyalara da hizmet verilebilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ilişkili kuruluşu Türksat'tan edinilen bilgiye göre, şirket, kurulduğu günden bu yana uydu filosunu genişleterek, dünyanın önde gelen operatörlerinden biri haline geldi.

Son dönemde yaptığı yatırımlarla hizmet ihracatını da önemli oranda artırmayı başaran şirket, Türksat 5A ve 5B gibi önemli yatırımları hayata geçirirken milli haberleşme uydusu Türksat 6A'yı da yakın zamanda filosuna katma hazırlığı yapıyor. Türksat uydularının ulaştığı ülke sayısı 118'i buldu ve kapsama alanı günden güne genişlemektedir. Türksat uydularından hizmet alan yurt dışı merkezli televizyon kanalı sayısı 158'e ulaşırken yurt içinden de 357 kanal bu uyduları kullanıyor. Türksat 6A'nın hizmete girmesiyle yeni coğrafyalara hizmet verilebilecek ve Türksat uydularının ulaştığı nüfusun 5 milyarın üzerine çıkması bekleniyor. Bu durumda Türksat uydularını kullanan TV kanallarının sayısının da artması öngörülüyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder