adscode
adscode
adscode

TÜRKSAT 6A Uydusu Uzaya Gönderiliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımı ile TÜRKSAT 6A uydusu gece yarısı SpaceX firması tarafından fırlatılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da video mesaj yayınlayacak.

TÜRKSAT 6A Uydusu Uzaya Gönderiliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımları ile bu gece saat 00. 20’de Amerika'nın Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden TÜRKSAT 6A yörüngesine fırlatılacak.

Bakan Uraloğlu, fırlatma işlemleri için hazırlıkların sorunsuz devam ettiğini belirterek, Türkiye'nin bağımsızlığının sembolü olan bu uydunun fırlatılmasıyla 11 ülkeden biri olacaklarını ve uzaya imzalarını atacaklarını ifade etti.

TÜRKSAT 6A'nın enerjisini kimyasal itki sistemiyle sağlayacak olan uydunun 35 bin 786 kilometre uzaklıktaki kalıcı yörüngesine ulaşmasının ardından yörünge testlerine başlanacak. Yaklaşık 1 ay sürecek testlerin ardından uydunun faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

Uraloğlu, uydunun Türk mühendislerinin yoğun çalışmaları sonucunda yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranıyla üretildiğini ve TV yayıncılığı başta olmak üzere geniş kapsama alanı ile Türkiye'nin uydu haberleşme ihtiyaçlarını karşılayabileceğini vurguladı.

Ayrıca, TÜRKSAT 6A'nın hizmet vermediği Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya'nın da kapsama alanına gireceği ve 5 milyar insana hizmet vereceği belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da fırlatmanın ardından video mesaj yayınlayacak.

Canlı bağlantı ile Kennedy Uzay Merkezi'ndeki heyecanı Türkiye'ye aktaracak olan Bakan Uraloğlu, uzun süren çalışmaların ardından TÜRKSAT 6A'nın uzaya gönderilmesinin gurur verici olduğunu söyledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder